Ingredienser (4 personer)
Fyld:
200 gram løg
300 gram selleri
300 gram gulerod
300 gram røde linser
600 gram courgette
2 fed hvidløg
0,1 dl rapsolie
1 kg flåede tomater
3 gram koriander
1 gram chiliflager
6 gram timian
6 gram salt
____________________________
500 gram mornaysauce
6 gram olivenolie
100 gram lasagneplader
50 gram revet ost
Fremgangsmåde
Fyld:
- Skær løg, selleri, gulerod og courgette i små tern
- Hak hvidløg fint
- Svits grøntsagerne og hakket hvidløg i olien
- Skyl røde linser i en sigte og vend dem i gryden
- Tilsæt flåede tomater, stødt koriander, chili, tørret timian og salt
- Rør grundigt rundt og lad linsesaucen simre – cirka 20 minutter
- Saucen reduceres til en tyk tomat/grøntsagssauce. Den må ikke være for vandet
- Smag saucen til med salt og krydderier
Samling af lasagnen:
- Smør fadet med olivenolie
- Læg et lag af tomat/grøntsagssauce i bunden af fadet
- Læg lasagneplader ovenpå
- Dernæst et lag mornaysauce. Fortsæt med at lægge linsesauce, lasagneplader og mornay i lag, til alt er brugt
- Drys til sidst med revet ost
- Bag lasagnen til lasagne pladerne er møre og osten gylden – cirka 20-25 minutter ved 180 grader