Opskrift på linselasagne

Ingredienser (4 personer)
Fyld:

200 gram løg
300 gram selleri
300 gram gulerod
300 gram røde linser
600 gram courgette
2 fed hvidløg
0,1 dl rapsolie
1 kg flåede tomater
3 gram koriander
1 gram chiliflager
6 gram timian
6 gram salt
____________________________
500 gram mornaysauce
6 gram olivenolie
100 gram lasagneplader
50 gram revet ost

Fremgangsmåde

Fyld:

  1. Skær løg, selleri, gulerod og courgette i små tern
  2. Hak hvidløg fint
  3. Svits grøntsagerne og hakket hvidløg i olien
  4. Skyl røde linser i en sigte og vend dem i gryden
  5. Tilsæt flåede tomater, stødt koriander, chili, tørret timian og salt
  6. Rør grundigt rundt og lad linsesaucen simre – cirka 20 minutter
  7. Saucen reduceres til en tyk tomat/grøntsagssauce. Den må ikke være for vandet
  8. Smag saucen til med salt og krydderier

Samling af lasagnen:

  1. Smør fadet med olivenolie
  2. Læg et lag af tomat/grøntsagssauce i bunden af fadet
  3. Læg lasagneplader ovenpå
  4. Dernæst et lag mornaysauce. Fortsæt med at lægge linsesauce, lasagneplader og mornay i lag, til alt er brugt
  5. Drys til sidst med revet ost
  6. Bag lasagnen til lasagne pladerne er møre og osten gylden – cirka 20-25 minutter ved 180 grader

Nyeste artikler