Vi brænder for den gode børnemad

Vi hjælper børn med at spise mere grønt

Vi gør klassiske retter grønne og fylder deller og lasagne med grønt.
Det gør vi fordi, at vi har en ambition om at hjælpe børn med at spise mere grønt, så de får grundlagt gode madvaner tidligt i livet.
Netop derfor er en stor del af vores frokosttallerken grøn, så det bliver helt normalt for børnene, at tallerkenen både smager og ser sådan ud.
Det gør vi helt uden at gemme det grønne af vejen. Vi mener nemlig ikke, at det grønne skal skjules i maden og listes ind hos børnene. Så bliver det nemlig svært at få det grønne gjort til en vane som varer ved. Der er heller ikke meget at tale om, hvis det grønne er hakket i småstykker og gemt i maden. De grønne komponenter må hos os gerne være helt tydelige og stråle på tallerkenen. Det skal også være med til at give frokosten sit helt eget sæsonpræg og farver. Det tror vi også på indbyder til nysgerrige spørgsmål, når frokosten kommer på bordet. Børn elsker nemlig at undersøge og udforske. Og så elsker de grønt. Det har vi testet på tusindvis af børn.

Vi har brug for de grønne farver

Grønt er ikke kun godt for øjnene, det kan også mærkes både i og på kroppen.
I dag er overvægt et stigende problem, hvor statistikken viser, at 10-12% af danske børn i før-skolealderen er overvægtige eller svært overvægtige:

Nu er overvægt hos børn et af de mest udbredte problemer i sundhedsvæsenet i “udviklede” lande, men også i den tredje verden er det et stigende problem” (kilde www.sundhed.dk).

Overvægtsproblematikken skyldes b.la. ændrede madvaner, hvor vi førhen spiste mere sund mad i form af frugt, grøntsager og grove kornprodukter. I dag får vi meget mere indenbords, som indeholder de såkaldte tomme kalorier.
I Foodsource vil gerne bidrage til, at vi træder et skridt tilbage til de gode madvaner, hvor vi helt naturligt havde en mere grøn og næringsrig kost. Vi ved godt, at der er en hel masse andet som også spiller ind på udviklingen af det stigende antal overvægtige børn, men med en grønnere frokost, kan vi sammen med jer være med til at gøre en positiv forskel i udviklingen af de gode madvaner.

Børnefamilierne har travlt

Forskning viser, at maden i hjemmet går hurtig i hverdagen. Ofte bliver valget nemme løsninger i form af fastfood. Det betyder samtidig også mindre hjemmelavet mad, da det er mere tidskrævende.

Det er nærliggende at forestille sig, at det særligt er blandt de travle børnefamilier, som er pressede med to udearbejdende forældre osv., at det største skred i forhold til den helt hjemmelavede mad har fundet
sted” (Madkultur18)
.

Kødet fylder på tallerkenen

Samtidig viser Madkulturens undersøgelse fra 2018 også, at andelen af aftensmåltider, hvor grøntsager indgår er faldet markant. Og omvendt viser undersøgelsen, at kødet stadig fylder størstedelen af aftensmåltidet i hjemmene.

Kød spiller fortsat en helt central rolle i danskernes aftensmad. (…) danskernes aftensmåltider bliver mindre komplekse og indeholder færre forskellige ingredienser” (Kilde: Madindeks 2015 og Madkultur18).

Når vi i Foodsource sammensætter en ret, så er det altid med udgangspunkt i det grønne, frem for kødet, som hos mange normalvis sætter dagsordenen for resten af måltidet. Og netop derfor kommer kødet ofte til at fylde. Det er langt fra hver dag, at kød er på den daglige menu hos os. Det har vi valgt, fordi det tager plads fra det grønne, og samtidig har vi omtanke for vores planet, hvor vi gerne vil være med til at mindske CO2-udledningen.

Det er samtidig også med til, at vi kan bryste os af at have Det Økologiske Spisemærke i guld, som sikrer en økologiprocent på mellem 90-100 %. Det kan du læse mere om her

Vi lægger byggestenene for dit barns sundhed

Når det overordnede billede ser sådan ud for vores børn, bliver det vores fornemmeste opgave, at børnene får et grønt, hjemmelavet og varieret måltid, når de spiser vores frokost i daginstitutionerne. Det er altså her vi må gøre en fælles indsats for at frokosten bliver en succes.
Jo tidligere – jo bedre.

Vi ser en grøn frokost som en god investering i fremtidens børn og vi vil gerne have flere med på den rejse.
Vi håber, at det gav stof til eftertanke og et indblik i, hvorfor netop vi brænder for den gode børnemad.

Kernen i vores menuer

Mad lavet fra bunden.
Så ved vi, hvad den er lavet af, og vi behøver ikke bruge unødige tilsætningsstoffer. Og så er den hjemmelavet, og det kan både ses og smages.

En grøn tallerken.
Frugt og grønt skal fylde vores tallerkener, da de er en del af et sundt, nærende og varieret måltid. Det giver også smukke og farverige tallerkener.

Ernæringsberegnede menuer.
På den måde får børnene en god og varieret frokost, og samtidig sikrer vi, at de får dækket deres næringsbehov. Det er vigtigt for deres videre udvikling.

Måltider der styrker børnenes madmod.
Vi vil gerne være med til at udfordre og rykke på børnenes smagssanser. Det er nemlig med til at styrke deres madmod. Vi går dog aldrig helt ud i den røde zone, men vi blander kendte og ukendte komponenter, så der altid er noget velkendt og trygt på tallerkenen.

Brug af cookies